Cannabisanvändning förbjuden i Thailand på justitieministeriets egendom, domstolar, etc.

Bangkok, Thailand-

Hoppas du kunna dra nytta av Thailands nya avkriminaliserade cannabislagar och njuta av lite marijuana i tingshuset? Tja, du kan behöva ändra dina planer.

Jeerapat Panthavee, generalsekreterare för domstolens kontor, undertecknade idag, den 12 juli 2022, ett beslut som förbjuder användning av cannabisprodukter på domstolsegendomar över hela landet, inklusive för dem som är anställda av justitieministeriet. Detta inkluderar att förbjuda mat och dryck som innehåller cannabis vid thailändska domstolar.

Detta följer på en växande lista över platser som arméanläggningar, polisstationer, skolor, regeringskontor och några andra officiella platser som förbjuder den nyligen avkriminaliserade cannabisen från sina arbetsplatser och för sin personal, såvida inte ett dokumenterat medicinskt skäl angavs.

Den thailändska regeringen har fortsatt att implementera regler och restriktioner för cannabis sedan avkriminaliseringen förra månaden, mest inriktade på officiella platser enligt ovan eller stoppa minderåriga eller ungdomar från att köpa cannabis. Regeringen fortsätter att säga att cannabis endast ska användas för medicinskt bruk, men tekniskt sett är rekreationsanvändning i ens privata hem inte förbjuden och försäljning av cannabis har blivit vanligt i många områden.

Allmän användning är förbjuden enligt allmän olägenhetslagar kring röken från marijuana, med böter på 2000 baht eller till och med fängelse möjliga, men för det mesta har brottsbekämpande myndigheter tagit en lätt hand i handen för att upprätthålla dessa regler.

Den thailändska regeringen arbetar på en omfattande uppsättning lagar, regler och förordningar för att ytterligare permanent reglera cannabis, men arbetet är ännu inte avslutat, även om det förväntas vara klart i augusti.

Bild efter inläggsinnehåll
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.