Phukets största berättelser från den senaste veckan: Starka vågor, jordbävningsrädsla, krokodiloro och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 4 juli 2022 till söndagen den 10 juli 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Starka vågor sköljde upp havsvatten på en strandväg norr om Phuket och orsakade trafikförseningar den 3 juli. Matstånd och försäljare nära stranden evakuerades för det mesta före stormen och vågorna men några har skadats.

Den 3 juli inspekterade Phukets guvernör Thep Kasattri Road (nr 402) norrut nära Sai Kaew Beach i Mai Khao

Phukets guvernör Narong Wonnciew sa till Phuket Express: "Det fanns många vägar nära stränderna i Phuket som har påverkats av högvatten och starka vågor."

En huvudväg längs en strand i Mai Khao i Phuket stängdes tillfälligt av på grund av högvatten den 4 julith. Dagen efter den 5 juli var vägen tillbaka till normal trafik.

Chefen för katastrofförebyggande och begränsning i Phuket har bekräftat att havsvatten som stiger vid högvatten denna vecka och orsakade översvämmade vägar och stormskador inte var relaterade till jordbävningar.

2. Phukets guvernör har beordrat relevant tjänsthjälper dig att hålla dig uppdaterad och hålla ett öga på situationer med oceaniska jordbävningar.

Phukets guvernör Narong Woonciew den 6 juli har beordrat relevanta tjänstemän, särskilt Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) Phuket Office att noga hålla ett öga på den senaste oceaniska jordbävningssituationen. Alla viktiga uppdateringar bör omedelbart meddelas invånare i Phuket.

Nitton tsunamivarningstorn i Phuket testas varje dag från den 7 julith som vanligt och testas först på onsdag med nationalsången.

Phuket-tjänstemän säkerställer turistsäkerheten innan den långa semestern nästa vecka eftersom många människor oroar sig online för potentiella väderrelaterade katastrofer på grund av kraftiga regn och vind nyligen.

3. Stark vind, vågor och kraftigt regn kommer att fortsätta i provinserna Phuket och Andaman från den 9 julith till juli 14th2022

4. Phukets fiskerikontor har tagit upp oro efter att turister lagt upp videor och inlägg online om påstådda hungriga krokodiler på en gård i Phuket.

Chefen för Phuket Fisheries Office, Sittiphon Mueangsong, sa till Phuket Express: "Vissa turister kanske tror att platsen är övergiven men det är den inte och har klarat alla senaste inspektioner och uppfyller alla bestämmelser. Reptilerna är glada och friska och väl omhändertagna.”

5. Kathu kommun kommer att hålla sin traditionella festival "Naithu" för de 12th tid denna månad.

Evenemanget kommer att hållas på den traditionella vägen framför Kathu kommun från den 15 julith till juli 17th, 2022 från 5:00 till 10:00.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.