En utländsk turist drunknar, en fortfarande saknad efter att ha badat i stormiga hav vid Koh Changs Lonely Beach i morse

Koh Chang, Trat –

En spansk turist drunknade medan hennes franska manliga följeslagare försvann efter att båda enligt uppgift badade i det stormiga havet vid Koh Changs Lonely Beach i Trat-provinsen i morse den 10 juli.

Bychefen Termsak Sertsri berättade för lokala reportrar att han larmades av lokala invånare om att två turister hade simmat vid Lonely Beach under en stark storm och höga vågor. Den ena var en 21-årig spansk kvinna och den andra var en 22-årig fransk manlig turist.

Tjänstemän från Marine Security Center satte sedan in på vattenskoter för att söka efter de försvunna turisterna cirka 300 meter från stranden. Den spanska turisten hittades flytande i havet runt 8. Hon fördes i land och fick första hjälpen-behandling, men inga vitala tecken hittades.

Tjänstemännen var tvungna att tillfälligt sluta söka efter klockan 11. på grund av stora vågor och mycket hård vind. Den franska turisten var fortfarande försvunnen vid presstid.

Enligt byns hövding bodde turisterna på Nature Beach Resort Hotel i tre dagar. Dagen för händelsen sa de till hotellpersonalen att de skulle gå för att titta på soluppgången men de gick istället till Lonely Beach på västra sidan av ön, där en röd varningsflagga sattes upp för att förbjuda turister att simma under starka vågor . De ska också ha drack alkohol innan de gick och badade.

Foto med tillstånd: Termsak Sertsri

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.