Ledande thailändsk läkare uppmanar folkhälsoministeriet att avslöja det faktiska antalet nya Covid-19-fall, inklusive alla asymtomatiska och milda fall

Nationellt —

En thailändsk läkare som specialiserat sig på nya infektionssjukdomar uppmanade hälsoministeriet att avslöja det faktiska antalet nya fall av Covid-19 eftersom antalet kan ha gått långt utöver det som för närvarande avslöjas för allmänheten, enligt honom.

Biträdande hälsominister Satit Pitutecha avslöjade för associerad press att antalet nya fall av Covid-19 har nått runt 20-30 tusen per dag redan enligt hans åsikt om man integrerar alla patienter som har registrerat sig för medicin och stödjande medel från National Health Security Office (NHSO).

Enligt Center for Covid-19-situationer är dock antalet nya Covid-19-fall den 9 juli kvar på 2,084 XNUMX personer, vilket motsäger Satits uttalande, så Dr Thiravat Hemachudha, chef för Thai Röda Korsets nya infektionssjukdomar. Science Centre, kom ut och sa:

"Jag uppmanar starkt hälsoministern att avslöja det faktiska antalet nya fall av Covid. Det är inte världens undergång även om antalet når 100,000 XNUMX. Vi måste berätta sanningen för medborgarna så att de är vaksamma”.

Läkarna anser att Thailand bör återgå till att räkna alla fall med nationella siffror, även om de är asymtomatiska, milda eller om de inte behöver sjukhusvård. Detta inkluderar även de som gör ett hemtest eller självtest och rapporterar till NHSO men som inte behöver någon sjukhusvård.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.