En titt på den kommande veckan i Phuket och Thailand nyheter: Religiösa helgdagar medför förbud mot alkoholförsäljning

Thailand-

Följande är vår veckofunktion där vi lyfter fram de största kommande berättelserna i Thailand som händer under nästa vecka och saker att vara medveten om. Detta ger både våra vanliga läsare och nya en chans att hålla sig uppdaterade med allt större som händer i Thailand.

Följande gäller för veckan från söndagen den 10 juli 2022 till lördagen den 16 juli 2022.

1. Fem dagars helgdag närmar sig inklusive två religiösa helgdagar och ett försäljningsförbud för alkohol

Från och med onsdagen den 13 juli är en stor femdagars semester i Thailand inklusive två religiösa helgdagar och en statlig helgdag.

För både den 13:e och 14:e kommer ett nationellt alkoholförsäljningsförbud att gälla som kommer att stänga ner alla barer och nattliv under båda dagarna, totalt 48 timmar. Även restauranger, hotell och närbutiker kommer inte att kunna sälja alkohol under denna period enligt thailändsk lag om religiösa helgdagar.

Restauranger och sportbarer kan öppna för sportevenemang, men alkohol kan inte säljas.

Många tempel kommer att hålla festivaler och religiösa och kulturella evenemang på dessa dagar och uppmuntra turister att besöka.

Viktigt är också att regeringskontor, inklusive Immigration, kommer att vara stängda under fem dagars semester och kommer att öppna igen den 18 juli. Sista dagen att besöka innan stängningen är den 12 juli.

Det var allt för denna vecka! Vi uppskattar ditt stöd och ses igen nästa vecka!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.