Thailändska hotellägare uttrycker oro över regeringens förslag om "dubbel prissättning" för utländska turister

Bangkok -

Thailändska hotellägare uttryckte oro över regeringens planer på att fastställa dubbla boendepriser för utländska och lokala turister, och sa att idén inte var praktisk under landets försök att stimulera turism och den inhemska ekonomin.

Enligt den biträdande regeringens talesperson på torsdagen skulle regeringen införa implementeringen av ett villkor med dubbla taxor där utländska besökare kan debiteras priser som liknar den pre-pandeminperioden medan lokala turister kan fortsätta att betala till nuvarande rabatterade priser.

Ordförande för Thai Hotels Association, Marisa Sukosol Nunbhakdi, sade att idén med dubbla priser var "opraktisk" eftersom hotellrumspriserna alltid ändras ständigt baserat på marknadsförhållanden. Dessutom använder varje hotell med varje stjärnpris olika strategier för att sätta priser.

"Vad regeringen kunde göra var att gemensamt samarbeta och diskutera med föreningen för att genomföra inhemska kampanjer och erbjuda specialpriser för thailändska turister," föreslog hon.

Marisa Sukosol Nunbhakdi

Charintip Tiyaphorn, ordförande för Krabis turistråd, tillade att idén kan orsaka en negativ uppfattning om thailändsk turismbild eftersom alla, trots nationaliteter, måste behandlas lika som kunder.

Han betonade: "Varje kund bör behandlas rättvist och lika. Tydlig kommunikation är också avgörande eftersom detta är ett känsligt ämne som kan skada ryktet för Thailands turistindustrier och hotellägare.”

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.