Thailändsk premiärminister kommer att gå med i Covid-19 Centers generalmöte på fredag, möjligen för att diskutera återinförande av maskmandat

FOTO: Inlägg idag

Bangkok -

Premiärminister Prayut Chan-O'Cha, som chef för Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA), kommer att delta i CCSA:s allmänna möte i Santi Maitree Building, Government House, fredagen den 8 juli.

Den stora agendan inkluderar folkhälsoministeriets rapport om den nuvarande situationen för Covid-19 i landet och trenden med infektioner, medan ministeriet för turism och sport, tillsammans med inrikesministeriet, kommer att rapportera resultatet efter att gränsen helt öppnats till välkomna utländska resenärer till kungariket.

Dessutom kommer mötet att överväga riktlinjer för hanteringen av Covid-19 efter pandemin, som rapporterats av hälsoministeriet. Olika verksamhetscentra kommer också att rapportera resultat av operationer, problem och hinder samt förslag för att förhindra spridning av Covid-19 på mötet.

Allmänheten förutser huruvida CCSA kommer att diskutera resultatet av maskmandatet efter att ha implementerats för ungefär två veckor sedan samt eventuellt återinförande av maskmandat, som föreslagit av flera thailändska läkare och medicinska föreningar, efter att offentliga Anutin Charnvirakul tidigare sagt att ministeriet skulle ta alla bekymmer i beaktande och kommer att föreslå CCSA denna fredag.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.