Den thailändska regeringen kommer att fastställa dubbla boendepriser för utländska turister till liknande priser som pre-pandemin

FOTO: Prachachat

Nationella -

Den thailändska regeringen planerar att sätta dubbla priser på hotellrum för utländska turister i samma takt som pre-pandemin när Covid-19-situationen håller på att lösas.

Biträdande regeringens talesperson Traisulee Traisaranakul avslöjade att ministern för turism och sport, Phiphat Ratchakitprakarn, och Thailands turistmyndighet (TAT) förbereder sig för att diskutera med hotelloperatörer i olika turistprovinser, inklusive Thailands hotellförening, angående boendepriser.

De skulle införa implementeringen av ett villkor med dubbla taxor där utländska besökare kan debiteras priser som liknar den pre-pandemiperioden medan lokala turister kan fortsätta att betala till nuvarande rabatterade priser.

Traisulee sa: "Under denna period då turistsektorn fortfarande är i återhämtning måste regeringen stödja thailändarnas resor. Detta [den dubbla prissättningen] är för att upprätthålla våra standarder för priser och tjänster för utländska turister eftersom det kan påverka den internationella uppfattningen om landets turistvarumärke.”

"Priser som har sänkts under Covid-19 kommer att bibehållas för thailändska turister för att upprätthålla farten i den inhemska turismen." avslutade Traisulee.

Förslaget har väckt utbredd upprördhet bland vissa engelskspråkiga forum och diskussionsgrupper, konstaterar TPN-media.

Denna plan följer vice premiärminister Anutin Charnvirakul som tidigare i veckan uttalade det Thailand bör fokusera på att vara ett exklusivt premiummärke för kvalitetsturister kontra en plats känd för billiga semesterresor.

Det är oklart om förslaget skulle tillåta expats med långtidsvisum eller arbetstillstånd att få de billigare thailändska priserna, eller om de skulle klumpas in med utländska turister.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Bild efter inläggsinnehåll
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.