Kungliga thailändska polisen förbjuder rökning av cannabis och hampa för fritidsbruk i alla polislokaler i hela landet

Nationella -

Generalkommissionären för den kungliga thailändska polisen beordrade ett förbud mot rökning av cannabis och hampa för poliser som är stationerade på alla stationer och enheter medan personer som kom för att kontakta poliser inte får orsaka lukt eller rök av något slag.

Tillkännagivandet, som publicerades tisdagen (5 juli), innehåller riktlinjer för användning av marijuana eller hampa på polisstationer, som kategoriserar fyra ämnen enligt följande:

  1. Poliser och personal måste följa meddelanden från Folkhälsoministeriet om lukt och rök av cannabis, hampa eller andra växter som störande och cannabis och hampa som kontrollerade örter, samt alla strängt förbjudna lagar i andra relaterade meddelanden.
  2. Polisstationer och kontor för myndigheter som är anslutna till polisen är utsedda som "förbjudna områden" för att röka marijuana eller hampa för att förhindra olägenheter enligt lagen om folkhälsa eftersom de kommer att störa allmänheten, statlig personal och tjänstemän som arbetar på poliskontor.
  3. Chefen för polisstationerna och för avdelningar under polisen får i uppdrag att kontrollera användningen av marijuana eller hampa för rekreation på stationerna och regeringskontoren.
  4. Människor som kommer till stationerna eller regeringskontoren för att kontakta tjänstemännen är förbjudna att orsaka någon lukt eller lukt av cannabis, hampa eller andra växter i myndigheternas lokaler. Överträdare kan åtalas och gå vidare med rättsliga åtal.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.