Phuket testar 19 tsunamivarningstorn varje dag

Phuket -

Nitton tsunamivarningstorn i Phuket testas varje dag från och med idag (7 julith) som vanligt och testas först på onsdag med nationalsången.

Våra tidigare berättelser:

Den kungliga thailändska flottan baserad i Phuket och Phang Nga övervakar situationen noga efter att mer än 30 små jordbävningar utanför Nicobar Island rapporterats sedan den 5 juli.

Chefen för katastrofförebyggande och begränsning i Phuket har bekräftat att havsvatten som stiger vid högvatten denna vecka och orsakade översvämmade vägar och stormskador inte var relaterade till jordbävningar.

Tillkännagivandet har utfärdats av Phukets viceguvernör Arnuparp Rodkwan Yodrabam i går (6 juli)th) . Tillkännagivandet säger att för att säkerställa att avdelningen för katastrofförebyggande och begränsning alltid har varit förberedd för en krissituation, nu nitton tsunamivarningstorn på ön som normalt testades först på onsdagen kl. 8:00 med Thailands nationalsång. testas varje dag.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.