Phukets guvernör beordrar relevanta myndigheter att hålla ett öga på jordbävningssituationen i havet

Phuket -

Phukets guvernör har beordrat relevanta tjänstemän att hålla sig uppdaterade och hålla ett öga på jordbävningssituationer i havet.

Våra tidigare berättelser:

Chefen för katastrofförebyggande och begränsning i Phuket har bekräftat att havsvatten som stiger vid högvatten denna vecka och orsakade översvämmade vägar och stormskador inte var relaterade till jordbävningar.

Den kungliga thailändska flottan med säte i Phuket och Phang Nga övervakar situationen noga efter att mer än 30 små jordbävningar utanför Nicobar Island rapporterats sedan igår (5 juli).

Phukets guvernör Narong Woonciew har i går (6 juli) beordrat relevanta tjänstemän, särskilt Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) Phuket Office att noga hålla ett öga på den senaste oceaniska jordbävningssituationen. Alla viktiga uppdateringar bör omedelbart meddelas invånare i Phuket.

Emellertid har Phuket katastrofförebyggande och lindrande chef Mr. Udomphon Karn fortfarande bekräftat att starka och höga vågor över ön inte är kopplade till de oceaniska jordbävningarna utan bara är en del av den nuvarande monsunsäsongen.

Phuket Express noterar att det är oklart exakt hur han har bekräftat detta.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.