Royal Thai Navy i Phang Nga övervakar situationen efter små jordbävningar som upptäcktes utanför Nicobar Island

Phuket -

  Den kungliga thailändska flottan med säte i Phuket och Phang Nga övervakar situationen noga efter att mer än 30 små jordbävningar utanför Nicobar Island rapporterats sedan igår (5 juli).

Marinens officerare som är stationerade på Meang Island nära Similan National Park övervakar och kontrollerar noga utrustning och havsvattennivåer. Marinens officerare berättade för associerade thailändska medier att de alltid utövar tsunamivarningsövningar.

Marinen har försäkrat människor längs Andaman-kusten att officerare övervakar situationen 24 timmar om dygnet. Tsunamivarningssystemet på Meang Island fungerar till 100 procent, enligt Royal Thai Navy.

För mer information och uppdaterade situationsvarningar vänligen kontakta Royal Thai Navy Region 3 på 076-39159.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.