Phuket-tjänstemän bekräftar att havsvatten stiger, begränsade översvämningar, inte relaterat till jordbävningar

Phuket -

  Chefen för katastrofförebyggande och begränsning i Phuket har bekräftat att havsvatten som stiger vid högvatten denna vecka och orsakade översvämmade vägar och stormskador inte var relaterade till jordbävningar.

Våra tidigare berättelser:

Starka vågor sköljde upp havsvatten på en strandväg norr om Phuket och orsakade trafikförseningar den 3 juli.

En huvudväg längs en strand i Mai Khao i Phuket stängdes tillfälligt av på grund av högvatten den 4 julith.

Phukets chef för förebyggande och begränsning av katastrofer, Mr. Udomphon Karn, sa till Phuket Express, "Phuket och Andaman-kusten har drabbats av "Chaba"-stormen som har orsakat stark vind och vågor samt kraftigt regn.

"Det har jag bekräftat jordbävningar som ägt rum sedan igår (5 julith) nära Sumatraön var inte inblandad i översvämningarna och havsvattenökningen, säger Udomphon.

"Men vi övervakar noga jordbävningar och förbereder oss för ytterligare varningar," tillade Udomphon.

Det var inte omedelbart klart hur Udomphon uteslöt jordbävningarna som orsaken till havsvattenuppgången, noterar The Phuket Express.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.