Thailand ber provinsguvernörer att skärpa cannabiskontrollen

Thailand-

Den thailändska regeringen fortsätter att utfärda nya regler och förordningar efter legaliseringen av cannabis efter att den avkriminaliserades den 9 juni.

Lagförslaget om kontroll av cannabis är fortfarande under behandling i kammaren och parlamentet och ännu inte färdigställt, så under tiden fortsätter Thailand att ta till lapptäckeåtgärder för att försöka kontrollera användningen av växten.

De flesta av åtgärderna hittills har mestadels varit förnuftiga ... att begränsa användningen av drogen till personer över tjugo år och gravida kvinnor, förbjuda cannabis i skolor och militära installationer, förbjuda användning av thailändska piloter, att kräva att företag varnar konsumenter om cannabis är används i mat eller dryck, förbjuder allmän rökning enligt olägenhetslagar, begränsar reklam särskilt till ungdomar, etc.

Nu har inrikesministeriet bett alla provinsguvernörer att skärpa reglerna i sina provinser inklusive att stoppa rekreationsanvändning. Listan över reglerna finns nedan. TPN noterar dock att rekreationsanvändning tekniskt sett inte är olaglig i ens privata hem om en vuxen och trots att regeringen fortsätter att säga att det är för medicinskt bruk, bara regler som eventuellt förbjuder rekreationsanvändning fortfarande inte har undertecknats i lag. Det är också oklart hur detta skulle genomföras om rekreationsanvändning lagligen förbjöds. Thailändsk polis har också nyligen uppgett att förutom att upprätthålla olägenhetsregler för någon som röker offentligt om ett korrekt klagomål lämnas in, finns det inget de för närvarande kan göra för att stoppa rekreationsanvändning av en vuxen.

Beställningen utfärdades av inrikesministeriets ständige sekreterare Suttipong Juljarern den 30 juni och kom till pressens kännedom i går, den 4 juli.

• Marijuana och hampa kan inte användas för rekreation
• Försäljning eller konsumtion av mat eller dryck med cannabis/hampa är inte tillåten i statliga komplex.
• Regeringstjänstemän får inte konsumera marijuana eller hampa illegalt eller på ett sätt som kan påverka bilden av statliga tjänstemän.
• Guvernörer, provinsiella folkhälsokontor och relaterade myndigheter måste tillhandahålla kunskap och främja allmänhetens medvetenhet om odling och konsumtion av marijuana och hampa enligt lag.
• Lokala myndigheter måste utbilda människor om fördelarna och farorna med marijuana och hampa.
• Myndigheterna måste inspektera cannabis/hampspikad mat, drycker och produkter som säljs i deras områden för att säkerställa att mängden som används är inom lagliga gränser.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/