Vice premiärminister Anutin Charnvirakul vill ha fler premium thailändska turister, uppmanar vissa företag att inte rabattera eller fokusera på låga priser

Nationella -

Privata hotell och sjukhus i Thailand bör inte erbjuda stora rabatter för att locka turister utan bör istället höja landets värde som ett "premium" resmål, sa vice premiärminister Anutin Charnvirakul i går, den 4 juli.

Reuters rapporterade att Thailand har tagit emot cirka 2 miljoner utländska besökare under de första sex månaderna i år, och stadigt återupplivas efter att dess turistindustri nästan kollapsade på grund av Covid-19-pandemin och dess komplexa och kostsamma inträdeskrav som ställdes i mer än 18 månader.

Vice premiärministern uttalade under öppningsceremonin för turistevenemanget 'Thailand Moving Together' på Suvarnabhumi flygplats på måndagen: "Vi kan inte låta människor komma till Thailand bara för att det är billigt eller för att de vill ha ett billigt ställe att bo på. Människor borde komma till Thailand eftersom de ser landets varumärke och exklusiva marknadsvärde, det är där vi kan öka landets värde och attrahera högkvalitativa, högutgifter, premiumturister.”

Han jämförde detta tillvägagångssätt med lyxiga modemärken som Louis Vuitton och sa: "Håll dig till ditt verkliga värde och dra inte på rabatt. Sälj för en premie. Ju dyrare, desto fler kunder. Liksom Louis Vuitton sänker de inte sina priser alls och det borde inte thailändska företag heller, utan istället fokusera på sitt premiumutbud och vad som skiljer dem från konkurrenter i andra länder.”

Thailand är ett av Asiens populäraste turistmål. Under pre-pandemin 2019 fick landet ett rekord på nästan 40 miljoner resenärer, som spenderade totalt 1.91 biljoner baht, motsvarande 11 % av bruttonationalprodukten (BNP).

Men 2020 sjönk turisterna till 6.7 miljoner och ner till 428,000 2021 10, trots försök att avsluta karantänrestriktioner. Det förväntas att det kommer att finnas 2022 miljoner utländska turister i slutet av XNUMX.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.