Thailands ledande nätverksleverantör "AIS" tillkännager sitt övertagande av internetföretaget "3BB" för 32.4 miljarder baht

Nationella -

  Thailands ledande telefonnätsleverantör "Advanced Info Service (AIS)" har idag, den 4 juli, meddelat sitt övertagande av internetföretaget "Triple T Broadband Public Company Limited", mer känt som "3 Broadband eller 3BB", och andra dotterbolag till Jasmine telekommunikationsteknikföretag, värt cirka 32.4 miljarder baht.

På söndagen godkände AIS-styrelsen sitt dotterbolag "Advance Wireless Network Company Limited (AWN)" att köpa alla de 7,529,242,385 XNUMX XNUMX XNUMX aktierna i Triple T Broadband Public Company Limited (TTTBB).

Även TTTBB:s två dotterbolag kommer att ingå i köpet, enligt beskedet.

Dessutom tillkännagav AWN köpet av investeringsenheter i Jasmine Broadband Internet Infrastructure Fund (”JASIF”) till ett belopp av 1,520,000,000 19.00 32.420 XNUMX enheter, motsvarande XNUMX% av den totala investeringen, vilket är värt cirka XNUMX miljarder baht.

AWN kommer att begära tillstånd att genomföra köptransaktionen från Broadcasting Committee och National Telecommunications Commission (NBTC) innan de undertecknar aktieköps- och aktiefondavtalen, som förväntas slutföras under första kvartalet 2023. Detta tillstånd kommer att behövas innan verkligt går vidare.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka nio år som heltidsboende, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/