Phukets största berättelser från den senaste veckan: Utlänningar klagar över påstådda visumbedrägerier, turistankomsterna ökar och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 27 juni 2022 till söndagen den 3 juli 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Flera nyhetskanaler har rapporterat att uppskattningsvis 100 utlänningar i Phuket påstås ha blivit lurade av en visumbyrå. Phukets polis och immigrationstjänstemän inspekterade ett visumföretag i Koh Kaew och Wichit, Mueang Phuket som anklagades av flera utlänningar för påstådda bedrägerier.

Phukets polischef överste Sarawut Chooprasit sa till The Phuket Express, "Vi har redan identifierat de framstående ägarna i företaget. De kallas till förhör."

2. Ungefär 7,000 XNUMX turister anlände och avgick till Phukets internationella flygplats varje dag förra månaden, men fler internationella turister förväntas komma till Phuket efter att det impopulära Thailand-passprogrammet ställts in, säger en ledande tjänsteman på Phuket flygplats.

Direktören för Phukets internationella flygplats Monchai Tanod sa till Phuket Express, "Vi har sett ungefär en tioprocentig ökning av internationella turister efter att Thailand Pass-programmet avslutades från den 1 juli."

3. Mer än 1.7 miljoner thailändska och utländska turister har besökt Phuket som har genererat miljontals baht under de senaste fem månaderna.

Direktören för Thailands turistmyndighet i Phuket Office Nathasiri Ronnasiri sa till Phuket Express: "Från 1 januarist till maj 31st i år är det totalt 1,733,119 XNUMX XNUMX thailändska och utländska turister som besökte Phuket.”

4. Phukets guvernör har bett människor i Phuket att vara en bra värd eftersom Phuket övervägs som en kandidat för Expo 2028.

Denna månad kommer BIE-kommittén (Bureau of International Des Expositions) till Phuket för att se om Phuket är redo att stå värd för evenemanget.

5. Phuket Surf X Beat Series 2022 hölls i Patong under den gångna helgen under temat Pride Month.

Evenemanget öppnades officiellt på Rainbow Road i Patong den 25 juni.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.