Phukets guvernör följer upp vägar som översvämmar havsvatten i Mai Khao

Phuket -

  Igår kväll, den 3 juli, inspekterade Phukets guvernör Thep Kasattri Road (nr 402) norrut nära Sai Kaew Beach i Mai Khao efter att högvatten och starka vågor spolade upp havsvatten på vägen igår (juli 3).

Phukets guvernör Narong Wonnciew sa till Phuket Express: "Igår fanns det många vägar nära stränderna i Phuket som har påverkats av högvatten och starka vågor."

"En sydvästmonsun har för närvarande täckt Andamansjön. Vågorna är upp till tre meter höga i Phuket, Phang Nga och Ranong. Detta fenomen inträffar varje år under monsunsäsongen.” Guvernör Narong förklarade.

”Men i år har en betydande mängd havsvatten spolats upp på land. Det förväntas att idag (4 julith) vid middagstid kommer högvatten att slå till igen.” Landshövdingen avslutade.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.