Internationella turister, ledda av indianer, fortsätter att strömma till Phuket efter att Thailands pass upphör, säger flygplatstjänstemän

Phuket -

Omkring 7,000 XNUMX turister anlände och avgick till Phukets internationella flygplats varje dag förra månaden, men fler internationella turister förväntas komma till Phuket efter att det impopulära Thailand-passprogrammet avbröts, säger en högste tjänsteman på Phuket flygplats.

Först vår referensartikel:

Det har dröjt länge, för länge enligt många av våra läsare här på TPN media, men från och med idag, första juli 2022, är Thailand Pass nu borta och inte längre ett krav för att komma in i Thailand.

Nu en uppdatering:

Direktören för Phukets internationella flygplats Monchai Tanod berättade för Phuket Express: "Förra månaden anlände cirka 7,000 1 internationella turister och avgick till flygplatsen per dag. Vi har sett ungefär en tioprocentig ökning av internationella turister efter att Thailand Pass-programmet avslutades den XNUMX juli.”

"Fler indiska turister kommer till Phuket som är vår främsta och största marknad nyligen. Indier har varit särskilt fördelaktiga för hotell- och turistattraktionsbranschen, inklusive guidade turer. Vi hoppas dock att Kina snart kommer att öppna sitt land och föra många mycket saknade kinesiska turister till ön. Före Covid-19 var kinesiska turister den största gruppen besökare.” Monchai tillade.

Passprogrammet för Thailand som krävde förhandsregistrering var särskilt ett hinder för korttidsturister, inklusive de från Indien, som ofta kommer med kort varsel och under en till tre dagar, avslutade Monchai.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.