7.2 miljoner utländska turister, ledda av Indien, förväntas resa till Thailand i slutet av året efter avbokning av "Thailand Pass", uppskattar Kasikorn Research Center

FOTO: Manager Online

Nationella -

Kasikorn Research Center uppskattar att antalet utländska turister som reser till Thailand under året 2022 skulle nå 7.2 miljoner människor efter att Thailand skrotade registreringen av "Thailand Pass" den 1 juli.

Enligt forskningscentret kommer turister från östasiatiska länder att vara majoriteten på turistmarknaden i Thailand under resten av detta år. I slutet av 2022 förväntas turister från Indien vara nummer ett på Thailands turistmarknad.

När det gäller europeiska turister skulle den pågående situationen mellan Ryssland och Ukraina, som ännu inte har lösts för att hitta en ömsesidig lösning, resultera i att marknaden återhämtar sig från ryska och östeuropeiska turister under resten av året, uppgav centret. Annars skulle situationen fortsätta att påverka turismen.

Kasikorn Research Center betonade dock att miljöfaktorerna för turismen i Thailand är tveksamma. Turistföretagare måste också planera nya affärsstrategier för att nå nya krav från utländska turister efter perioden efter Covid-19, som att hantera turistpaket för en långtidsvistelse för att locka europeiska turister med hög köpkraft.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.