UPPDATERING: CCTV visar att en australisk man föll av misstag från hotell i Patong när han balanserade på takräcket

Patong, Phuket –

  CCTV-bilder på ett hotell i Patong visade tydligt en 19-årig australiensisk man som gick runt en pool på en vägg och sedan ramlade ett räcke av misstag, säger poliser som är bekanta med utredningen. Phuket-polisen berättade för pressen att inget fult spel ägde rum medan offrets anhöriga också tror att det var en tragisk olycka.

Vår tidigare historia:

En 19-årig australiensisk man föll till sin död från ett hotell i Patong och landade på taket till en lokal invånares hem på onsdagen (29 juni)th).

CCTV på taket på sjätte våningen på Patong hotel visar mannen, som nu offentligt identifieras som 19-årige Joshua James Connell, gick på en upphöjd vägg ovanför poolen runt 5. Han verkade utöva en typ av parkour, enligt Phuket Police, och hoppade till ett mindre vitt metallräcke från den upphöjda väggen ovanför poolen innan han tappade balansen och föll ner. Mr. Connell, som bara bar simshorts och barfota, hade försökt återställa balansen och vacklade som en lina i ungefär femton sekunder, men föll tragiskt sex våningar nedanför.

CCTV har delats flitigt i vissa medier, men enligt vår redaktionella policy kommer TPN-media inte att dela filmerna av respekt för offrets familj och vänner.

Mr. Connell landade på plåttaket på ett närliggande kafé som ägs av Ning Tanyaporn, ålder ej släppt. Mr. Tanyaporn uppgav för pressen att han först trodde att det hade skett en bilolycka eller en explosion i hans kafés kök.

Herr Connell ska ha överlevt det första fallet, enligt Tanyaporn, men var medvetslös. En ambulans tillkallades omedelbart av människor i närheten av kaféet men Mr. Connell avled tragiskt nog en kort tid senare.

Polisöverstelöjtnant Kokiat Boonplod vid Phuket-polisen berättade för associerad thailändsk press att inget fulspel ägde rum och att Mr. Connell var ensam vid poolen på taket när han föll. Samtidigt har Mr. Connells släktingar inga frågor om hans död eftersom de tydligt håller med från CCTV om att det var en olycka. Hans släktingar sade också att Mr. Connell ofta gillade att balansera på räcken och höjder och hade en passion för denna aktivitet.

TPN media ger sina kondoleanser till vänner och familj till Joshua James Connell, som hade varit på semester i Phuket när han föll. Hyllningar till mannen har enligt uppgift strömmat in i hans hemstad Canberra.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.