Phuket-polisen håller marin räddningsövning när fler turister anländer

Phuket-

Phuket City Police höll en räddningsövning för att förbättra säkerheten eftersom fler turister besöker Phuket nyligen.

Träningen hölls i morse (29 junith) vid Boat Lagoon Pier i Koh Kaew-distriktet, Mueang Phuket-distriktet. Övningen lanserades av Region 8:s ställföreträdande befälhavare, generalmajor Saksiraj Pueakam.

Generalmajor Saksiraj berättade för The Phuket Express, "Övningen drevs gemensamt av Phuket City Police och marina räddningsavdelningar som syftar till att säkerställa förtroende för invånare och thailändska och utländska turister om sjösäkerhet."

”Efter att Thailand har öppnat för utländska turister kommer fler av dem till Phuket. De flesta utländska turister gillar att besöka stränder och öar i Phuket.” Generalmajoren konstaterade.

"Så, det är viktigt att vi måste uppgradera vår sjösäkerhet samt förhindra brott. Det här är vårt jobb att ta hand om invånare och turister med den bästa säkerheten vi kan ge.” Generalmajoren avslutade.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.