Mer än 1.7 miljoner thailändska och utländska turister har besökt Phuket under de senaste fem månaderna, säger turistmyndigheten

Phuket -

Mer än 1.7 miljoner thailändska och utländska turister har besökt Phuket som har genererat miljontals baht under de senaste fem månaderna.

Direktören för Thailands turistmyndighet i Phuket Office Nathasiri Ronnasiri sa till Phuket Express: "Från 1 januarist till maj 31st i år är det totalt 1,733,119 XNUMX XNUMX thailändska och utländska turister som besökte Phuket.”

"Från detta antal turister har genererat en betydande mängd baht för ön och stärkt ekonomin totalt sett i Phuket." sa Nathasiri.

"Men den genomsnittliga beläggningsgraden för hotellincheckning är bara 28.27 procent, vilket fortfarande inte är högt. Det kommer att ta tid för turismen att återhämta sig totalt sett." Nathasiri varnade.

Thailands turistmyndighet har uppgett att indiska turister för närvarande är den största gruppen utländska turister som besöker landet och Phuket. På grund av regionala problem i Ryssland och Kina är turismen från dessa länder fortfarande begränsad. Före Covid-19-pandemin representerade båda länderna en betydande mängd besökare till Thailand.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.