Phukets största berättelser från förra veckan: Maskmandatet släppts, tunnelbanekabelprojektet fortsätter, Phuket Sunday Walking Street upptagen igen och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 20 juni 2022 till söndagen den 26 juni 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Phukets guvernör Narong Woonciew har släppt en ny order den 25 junith för att släppa maskmandatet, efter en nationell order som släpptes sent i går kväll, den 23 juni, här.                                                                                   En mask eller tygmask är en frivillig praxis. Men folkhälsoministeriet rekommenderar för Covid-19-patienter eller högriskpersoner att de är "NÖDVÄNDIGA" att bära masker när de bor med andra människor.

2. Ett stort underjordiskt projekt på Phuket Road kommer att startas nästa månad med en total initial budget på 59 miljoner baht.

Phukets borgmästare Saroj Angkanapilart sa till The Phuket Express, "Det underjordiska byggprojektet kommer att vara på Phuket Road från Bang Neaw-korsningen till Soi Kor Pai som är 600 meter totalt."

3. Söndagsmarknaden på Phuket Walking Street, även känd som 'Laad Yai', har genererat minst två miljoner baht per vecka.

Vicepresidenten för Old Phuket Town Community, Mr. Somyos Patan, sa till Phuket Express, "Phuket Walking Street Sunday Market är en av de mest kända platserna på Thalang Road i Gamla Phuket Town som utländska turister har besökt."

4. Två operatörer av nöjesställen greps för att ha brutit mot Phuket-order och Covid-19-mätningar efter att anonyma lokala invånare klagat över högt ljud.

Lokala invånare och oroliga medborgare har klagat på högt ljud efter de lagliga stängningstiderna, för närvarande kl. 2.

5. En försvunnen man har hittatsoch fördes säkert tillbaka till Phuket efter att hans vattenskoter tog slut på bensin i Phang Nga.

Den försvunne mannen hittades på en vattenskoter nära det område han senast rapporterades sett när hans vattenskoter tog slut på bensin mitt ute i havet. Han fördes tillbaka till en pir i Koh Siray, Phuket efter att ha tillbringat en hel natt ensam i havet på den kraftlösa vattenskotern.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.