Dussintals utlänningar i Phuket påstås ha blivit lurade av visumbyrån, polisen undersöker

Phuket -

  Flera nyhetskanaler har rapporterat att uppskattningsvis 100 utlänningar i Phuket påstås ha blivit lurade av en visumbyrå.

Facebook sida 'Hjälp brottsofferklubben' skrev tidigare i veckan att en visumagent i Phuket inte gjorde sitt jobb ordentligt efter att ha fått pengar och pass från utlänningar för att förlänga sina visum enligt olika program. Många drabbade utlänningsvisum har nu status för översta vistelse som ett resultat. Polisen i Phuket tror också att vissa offer inte har ställt sig fram av rädsla för deras visumstatus och uppskattade det totala antalet offer till cirka 100 personer.

Många av de drabbade är enligt uppgift individer som regelbundet hade använt just denna agent tidigare för att förlänga sina visum och stämplar under hela pandemin, med många som hävdar att de har "fastnat" i Thailand under Covid-19-perioden. Men nyligen har just denna agent lämnat många människor utan sina visum och pass i upp till tre månader och svarar inte på klienter, vilket leder till att dussintals utländska medborgare lämnar in polisanmälan och ber om hjälp från sina respektive ambassader.

Phukets polischef överste Sarawut Chooprasit sa till Phuket Express: "Vissa utlänningar har rapporterat till oss om denna påstådda incident. Vi samlar nu in bevis och kontaktar Migrationsverket som vår partner i den här situationen.”

Immigrationschefen i Phuket, överste Tanet Sukchai, sa till Phuket Express: "Alla utlänningar som drabbats och som har ett längre visum som ett resultat bör inte vänta på att denna visumbyrå eller ärendet ska avslutas. Vi kommer att hjälpa och de som blivit lurade av denna agent kommer inte att hållas ansvariga eller drabbas av straff eller straff för sin nuvarande visumstatus. Eventuella klagomål kan anmälas på 0864077763 och 076221905 Ext. 10."

Namnet på visumagenten har undanhållits av The Phuket Express i avvaktan på en fullständig utredning av relevanta byråer i Phuket, men har publicerats av Help Crime Victim Club som ses i länken ovan, vars uttalanden och anklagelser är helt deras egna. Mer information om hur du kontaktar Immigration för att få hjälp med det här problemet finns nedan.

 

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.