Thailands premiärminister uppmanar allmänheten att inte få panik över Covid-19 Omicrons stam BA.4/BA.5

Nationella -

Premiärminister Prayut Chan-O'Cha uppmanar allmänheten att inte få panik över Covid-19 Omicrons stam BA.4/BA.5, och insisterar på att folkhälsoministeriet har övervakat spridningssituationen noga.

Regeringens talesperson Thanakorn Wangboonkongchana talade idag, den 26 juni, att premiärministern bad folk att inte få panik över den nya mutationen eftersom folkhälsoavdelningen noga har följt spridningen av BA.4/BA.5.

Även om Världshälsoorganisationen har klassificerat den som en oroande stam och måste övervakas (VOC-linjer under övervakning: VOC-LUM) på grund av dess förmåga att överföra infektioner och motståndskraft mot immunisering, finns det nu inga tillräckliga bevis för att stammen är allvarligare än tidigare mutationer.

"Folkhälsoministeriet har fortsatt att bedriva ett övervakningssystem för kritiskt sjuka patienter och underarter, inklusive fokus på boostervaccination för att öka immuniteten, minska risken för infektion och förhindra allvarliga symtom och dödsfall. Samtidigt uppmanas allmänheten att fortsätta att följa hälsorekommendationerna”, tillade talesmannen.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.