Phukets guvernör släpper nya order, släpper officiellt maskmandat

Phuket -

Phukets guvernör Narong Woonciew har släppt en ny order idag (25 junith) för att ta bort maskmandatet, efter en nationell order som släpptes sent i går kväll, den 23 juni, här.

Beställningen om maskmandatet säger: En mask eller tygmask är en frivillig praxis. Folkhälsoministeriet rekommenderar dock att man bär masker för att förhindra andra luftvägssjukdomar inklusive Covid-19, särskilt i områden med mycket människor och inomhusområden. För Covid-19-patienter eller högriskpersoner är de "NÖDVÄNDIGA" att bära masker när de bor hos andra människor.

Andra regler i beställningen är:

  1. Restauranger inklusive cafeterier, gatumat, hotell eller andra företag kan servera alkohol men under hygieniska mått.

2. Nöjesställen kan öppna enligt regler och mått. Detta "tycks" betyda att de nu kan återställas till "vanliga" öppettider, beroende på lokala och regionala regler, status för underhållningszoner, etc.

Beställningen träder i kraft omedelbart tills vidare. Ordningen på thailändska finns nedan.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.