Överlappande stensynspunkt i Samui beordrad för tillfällig stängning

FOTO: gotogethertravel

Samui –

Den berömda utsiktsplatsen Overlap Stone i Samui har beordrats tillfälligt stängd, enligt uppgift på grund av licensfrågor.

Idag (21 junist), inspekterade ett team av Surat Thani-tjänstemän utsiktspunkten Overlap Stone som tillhör en privat företagsägare på Lamai-berget i Maret-distriktet.

Platsen ska ha hittats utan affärstillstånd och utan brobyggnadstillstånd. Som ett resultat beordrades platsen för en tillfällig stängning tills lämpliga licenser har utfärdats.

Inspektionen kom efter att en kvinnlig rysk turist den 1 januari i år lämnade in en anmälan till Borpudpolisen om att en vaktmästare vid utsiktsplatsen påstås ha attackerat henne efter ett viralt videoargument angående en tvist om inträdesavgiften på 50 baht. Videon väckte stor diskussion på sociala medier, med olika synpunkter på grund av turistens upplevda aggression över avgiften.

Utsiktsplatsen ligger på en tomt med 12 Rai. En enorm sten ligger på en klippa med Samuis hav i bakgrunden. En bro är förbunden med den stora stenmassan. Inträdesavgiften är 50 baht per person.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.