Phukets största berättelser från förra veckan: Baroperatörer arresterade, indiska turister nummer ett i Phuket, afrikanska arresterade med 1.49 kg kokain och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 13 juni 2022 till söndagen den 19 juni 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Två baroperatörer greps för att ha brutit mot Phuket-order och Covid-19-mätningar.                                                                                                  Rawais brottsbekämpande myndigheter varnade för att ytterligare räder skulle komma och att fokus låg på Covid19-förebyggande åtgärder som att säkerställa att kunder och personal var vaccinerade, social distansering, maskbärande och andra åtgärder.   
  2. Indiska turister är nummer ett i turistankomster i Phuket med ett totalt antal på 39,749 1 sedan det impopulära Test and Go-programmet lades ner den XNUMX maj, säger Phuket Immigration. 

Phuket International Airport Immigration rapporterade den aktuella ankomststatistiken den 13 junith.

3. Det thailändska kabinettet har godkänt 338.80 miljoner baht för förbättring av Andaman-provinserna som är Phuket, Phang Nga, Krabi, Trang och Satun för att locka fler thailändska och utländska turister i framtiden.

Tanakorn Kongboonchana, talesmannen från den thailändska premiärministerns kansli sa till den associerade thailändska pressen, "Dessa projekt syftar till att förbereda och attrahera fler thailändska och utländska turister i framtiden."

4. Phukets hälsochef har levererat en offentlig varning om cannabis och säger att det är bättre att endast användas av medicinska skäl. Enligt chefen är cannabis inte bra att använda av rekreationsskäl och potentiellt farligt.

Phuket Provincial Public Health Chief Doctor Kusak Kukiattikoon sa till The Phuket Express, "Människor som inte har några hälsoproblem bör dock inte använda cannabis, särskilt för berusning."

5. En 29-årig sydafrikansk man har gripits på Phukets internationella flygplats med 1.49 kilo kokain i buken till ett värde av 4.47 miljoner baht.

Han kom från Etiopien och anlände till Phuket den 9 junith, 2022. Inga illegala föremål hittades i hans bagage men han agerade nervöst och tulltjänstemän blev misstänksamma och bad mannen att underkasta sig en röntgen, där de hittade kokainpaket i buken istället. 

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.