Efterlyst mordmisstänkt anklagad för att ha dödat ett thailändskt par i Taiwan överlämnar sig till Chiang Mai-polisen

FOTO: MRG ONLINE/ ทีมข่าวอาชญากรรม

Chiang Mai-provinsen —

En 35-årig eftersökt mord misstänkt för att ha dödat ett thailändskt par i Taiwan överlämnade sig till Chiang Mai-provinsens polis i går, den 17 juni. Den mördade frun ska ha varit gravid med fem månader gamla ofödda tvillingar.

Pol. General Suwat Jangyodsuk, kommissionär för den kungliga thailändska polisen, och Ethan YH Lin, Taiwans polisambassadör, höll en presskonferens i går, den 17 juni, för att förklara arresteringen av Santi "Wang" Supa-apiradeepailin, en 35-årig- gammal efterlyst misstänkt anklagad för mordet på ett thailändskt par i Taiwan.

Han greps enligt brottmålsdomstolens arresteringsorder nr. 1155/2565 utfärdat den 14 juni 2022 för dråp.


Enligt rapporter överlämnade Wang sig till Arunothai Village i Mueang Na-distriktet i Chiang Dao-distriktet i Chaing Mai-provinsen efter att ha blivit pressad av brottsbekämpande myndigheter.

Han ska ha mördat Prasert Norat, en 32-årig thailändsk man, och Potjanee Sae Li, Praserts 35-åriga thailändska fru, tillsammans med hennes fem månader gamla ofödda tvillingar i Taiwan innan han flydde till sin hemstad i Chiang Mai provins.


Enligt Pol. Den misstänkte, general Suwat Jangyodsuk, ska ha dödat båda offren på sitt kontor i Taiwan över en affärskonflikt den 8 juni. Han gömde deras kroppar i bilens bagageutrymme och övergav den på en parkeringsplats vid en tågstation i specialkommunen Taoyuan i nordvästra Taiwan. Kropparna uppges ha upptäckts den 10 juni medan Wang redan hade lämnat Taiwan till sin hemstad i Chiang Mai den 9 juni via Suvarnabhumi flygplats, sa polisen.


Taiwanesiska brottsbekämpande myndigheter larmade dock den thailändska centrala utredningspolisen om Wangs påstådda mord. De två avdelningarna samarbetade sedan för att pressa Wang tills han gav upp och överlämnade sig själv den 17 juni, åtföljd av sin far.

När det var dags för pressen förnekade Wang fortfarande anklagelsen och hävdade att paret slogs till döds av två maskerade män som tvingade honom att kasta bort kropparna vid tågstationen, enligt rapporter.


Pol. General Suwat sa att Wang kan ställas inför fler anklagelser för att ha mördat hustrun med sina fem månader gamla tvillingar, men det behövde en mycket försiktig undersökning. Han sa också att Wang skulle hållas fängslad till och med imorgon den 19 juni utan ytterligare förhör.
Ethan YH Lin, Taiwans polisambassadör, ska ha uttryckt sin tacksamhet för thailändska brottsbekämpande myndigheters snabba svar och samarbete.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTick ​​tackyoutubePinterestBlädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.