Ung kaskelot letas efter efter att ha setts fast i havssopor nära Racha Island i Phuket

FOTO: Pongsakorn Naksaard

Phuket -

En ung och enligt uppgift svag kaskelot letas efter av relevanta myndigheter efter att den hittades fast i havets sopor torsdagen (16 juni) nära Racha Island i Phuket.

Ett videoklipp lades upp av en fiskare på hans Facebook Torsdag (16 junith) med ett meddelande som löd: "Denna unga och svaga kaskelot hittades fast i havsskräp nära Racha Island."

Personen som postade meddelandet har identifierats som Pongsakorn Naksaard, som var på en båt och fiskade när han hittade valen. Han rapporterade händelsen till Phuket Marine Office omedelbart men kaskeloten hade senare försvunnit från den plats han ursprungligen hittade den på.

Doktor Kongkiat Kittiwatanawong, chef för Phuket Marine Biological Center (PMBC) sa till The Phuket Express, "Förra året räddade vi en ung skadad kaskelot som förlorades från sin mamma. Den unga kaskeloten släpptes tillbaka i havet nära Racha Island. Det kan vara samma. Vi hoppas att vi hittar det snart så att vi kan göra en fysisk undersökning."

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.