Thailändska hälsoministeriet sänker Covid-19-varningsnivån till nivå 2 (låg risk) i hela landet

Nationellt —

Det thailändska hälsoministeriet har nyligen sänkt Covid-19-varningsnivån från nivå 3 (måttlig risk) till 2 (låg risk) i hela landet, med hänvisning till att inga massiva kluster hittats hittills efter återöppningen av nattlivssektorn.

Dr. Kiattipoom Wongrachit, ständig sekreterare för folkhälsoministeriet, avslöjade idag, den 18 juni, att antalet nya Covid-19 bekräftade fall, allvarliga patienter och dödsoffer har minskat markant även efter den officiella återöppningen av nattlivssektorn på 1 juni.

Enligt läkaren har massiva Covid-19-kluster hittills inte upptäckts, vilket kan betyda att de flesta nattlivsoperatörer följer Covid Free Setting-åtgärden väl.

För att anpassa sig till den rikstäckande färgindelningen till den gröna (övervaknings-) zonen har det thailändska folkhälsoministeriet beslutat att sänka varningsnivån för Covid-19 från nivå 3 (måttlig risk) till nivå 2 (låg risk) i hela landet , doktorn sa.

"Hälsoministeriet vill justera åtgärden för att återspegla den förändrade situationen så att alla medborgare kan leva så normalt som de gjorde före pandemin," sa Dr. Kiattipoom. "Vi fokuserar nu på 608-gruppen (äldre, personer med kroniska sjukdomar) , gravid eller en kroppsvikt på mer än 90 kg).

Hälsoministeriet uppmanade människor i 608-gruppen att få en boosterdos, hålla sig borta från massorna och avstå från att resa utomlands om möjligt, betonade läkaren.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.