Tillstånd krävs för att sälja cannabis i Thailand till minderåriga under 20, ammande kvinnor och gravida kvinnor, säger Cannabis PR-talesperson

FOTO: Inlägg idag

Nationellt —

Panthep Puaphongphan, talesperson för hälsoministeriets PR om cannabis, uttalade på Facebook idag, den 18 juni, att försäljning av cannabis till minderåriga under 20 år, ammande kvinnor och gravida kvinnor måste beviljas tillstånd från direktören- General vid Institutionen för thailändsk traditionell och alternativ medicin.

Han klargjorde att cannabis initialt klassificeras som en "kontrollerad ört" i lagen om skydd och främjande av traditionell thailändsk medicin från 1999. Därför måste innehav av cannabis, användning, lagring, transport, export, forskning och försäljning godkännas i förtid för att fortsätta med handlingen.

Men för att förhindra krångel i väntan på lagändringen har hälsominister Anutin Charnvirakul undertecknat ett direktiv som gör det möjligt för medborgare över 20 år att använda, lagra, transportera och sälja cannabis omedelbart utan att behöva få tillstånd, enligt Mr Panthep.

Ändå fortsatte han att den nya förordningen inte undantar offentlig rökning och försäljning av cannabis till minderåriga under 20 år, ammande kvinnor och gravida kvinnor. De som önskar det måste först skaffa tillstånd, enligt den gamla lagen.

Till sist varnade Panthep för att potentiella överträdare kan riskera upp till ett års fängelse, böter på högst 20,000 XNUMX baht, eller både och.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.