29-årig sydafrikansk man greps på Phukets flygplats med 1.49 kilo kokain i buken

Phuket -

En 29-årig sydafrikansk man har gripits på Phukets internationella flygplats med 1.49 kilo kokain i buken till ett värde av 4.47 miljoner baht.

Tullens talesman, Chaiyut Kamkun, berättade för TPN media, "The Airport Interdiction Task Force: AITF, upptäckte att den 29-årige mannen hittades smuggla kokain in i landet den 9 junith, 2022. Han kom från Etiopien och anlände till Phuket 9 junith, 2022. Inga olagliga föremål hittades i hans bagage men han agerade nervöst och tulltjänstemän blev misstänksamma och bad mannen att underkasta sig en röntgen, där de hittade kokainpaket i buken istället. Den misstänkte, vars namn inte uppgavs av tullen, ska ha erkänt att han svalde drogerna."

”Vi lyckades få bort drogerna från den misstänktes buk med viss svårighet. Vi fann att det är 1.49 kilo kokain som har ett uppskattat gatuvärde på 4.47 miljoner baht. Han fördes till Sakoo polisstation för vidare behandling och rättsliga åtgärder." sade Chaiyut.

Enligt Thailands narkotikalagar är kokain en kategori två-drog och som ett resultat av detta riskerar den misstänkte följande potentiella rättsliga påföljd, som möjligen kan bli livstidsstraff:

  • Upp till 10 års fängelse och böter på 100,000 1,000,000 – 20 2,000,000 5,000,000 baht för produktion, import eller export. Om ämnet eller substanserna som hittats inkluderar morfin, opium eller kokain höjs straffet till fängelse på XNUMX år på livstid och böter på XNUMX XNUMX XNUMX – XNUMX XNUMX XNUMX baht

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.