Thailändska FDA varnar för reklamprodukter med cannabis och hampa

Thailand -

  Thailands Food and Drug Administration (FDA) har levererat en offentlig varning om reklam för produkter med cannabis och hampa, och säger att om man gör det felaktigt kan det leda till hårda böter och till och med fängelse.

Paisarn Dankum, generalsekreterare för Food and Drug Administration (FDA) sa till den associerade thailändska pressen, "Reklam om mediciner och örter som har cannabis och hampa som en del av ingredienserna måste ges tillstånd från FDA."

”Reklamen får inte fokusera på barn och gravida kvinnor eller mödrar som matar bebisar med modersmjölk. Reklamen får inte visa fördelar med att folk festar, skrattar eller har det trevligt osv.” Paisarn lade till.

"En varning måste märkas på mat- och dryckesprodukter som innehåller hampa eller cannabis för att informera om att konsumenter bör läsa instruktionerna före konsumtion och att barn, gravida kvinnor och mödrar som matar spädbarn bör undvika och om det orsakar okända symtom bör man omedelbart sluta." Paisarn förklarade.

"För felaktig eller falsk reklam är straffet fängelse upp till tre år eller böter på upp till 30,000 XNUMX baht eller båda", varnade Paisarn.

"För kosmetisk reklam för cannabis och hampaprodukter behövs inget reklamtillstånd men man bör inte överannonsera. Dessutom bör produkterna inte säljas som mirakelkurer eller lista fördelar som inte är godkända av FDA. Straffet för överreklam är fängelse upp till ett år eller böter på upp till 100,000 XNUMX baht eller båda." Paisarn uppgav.

"Alla som är oroade över falsk reklam kring cannabis eller hampa kan ringa FDA-jourlinjen 1556," avslutade Paisarn.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/