Förbud mot alkoholförsäljning i Thailand mellan kl. 2 och 5 ska upphävas i hela landet den 1 juli, men endast på hotell, säger turistministern

Arkivfoto, thailändsk turistminister.

Nationellt —

  Det långvariga förbudet mot alkoholförsäljning mellan kl. 2-5 kommer att hävas i hela landet den 1 juli men bara på hotell, sade turist- och sportministern idag, den 17 juni, vid mötet i Center for Covid-19 Situation (CCSA). 

Enligt turism- och sportminister Phiphat Ratchakitprakarn har CCSA gått med på att häva det impopulära rikstäckande alkoholförsäljningsförbudet mellan kl. 2 PM - 5 PM, som börjar den 1 juli tillsammans med de andra senaste avslappningarna som just har uppdaterats idag, den 17 juni, av CCSA. 

Ändå kommer förändringen, enligt ministern, initialt att begränsas till hotell som vänder sig till turister. Restauranger och turistattraktioner kan också sälja alkohol under den förlängda perioden, enligt provinsguvernörens gottfinnande, sa ministern. 

"Denna förändring är tänkt att lyfta turismen. Tänk om några turister slappar på sitt hotell, och de plötsligt får besked om att alkoholen inte är tillåten längre från kl. 2-5. Detta kommer säkerligen att förstöra landets rykte”, sa turist- och sportministern. "Denna nya förändring tillämpas dock inte på vanliga butiker och närbutiker, åtminstone initialt, förrän mer forskning har gjorts," sade Phiphat.

Turism- och sportminister Phiphat Ratchakitprakarn drog slutsatsen att thailändsk turism kommer att förbättras med stor marginal från dessa nya avslappningar. Från och med den 1 juli förväntas uppskattningsvis 25-30 tusen internationella turister komma in i landet dagligen. Han räknar med att se inte mindre än 7.5 miljoner människor totalt i slutet av året och hoppas kunna skjuta till 10 miljoner i bästa fall.  

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

Du kan lära dig mer om de andra senaste avkopplingarna som just har uppdaterats här. 

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka nio år som heltidsboende, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/