Thailändska hälsoministeriet föreslår enligt uppgift rikstäckande gröna zoner, återställer det vanliga nattlivets stängningstider

Nationellt —

Det thailändska hälsoministeriet kommer enligt uppgift föreslå att omklassificera hela nationen till avslappnade zonbeteckningar och återställa normala stängningstider för nattlivet till Center for Covid-19 Situation (CCSA) vid det kommande mötet den 17 juni.

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul avslöjade idag, den 16 juni, att folkhälsoministeriet skulle föreslå en rikstäckande färgomläggning till den gröna zonen eller övervakningszonen till CCSA vid det kommande mötet i morgon den 17 juni. Förslaget, enligt ministern, fanns redan på mötesagendan.

När ministern tillfrågades om framställningar från nattlivsoperatörer om att återställa de lagliga stängningstiderna till timmar före Covid-19, svarade ministern att han hade rådfrågat denna fråga med Dr Kiattipoom Wongrachit, hälsoministeriets ständiga sekreterare, och Dr Opas Karnkawinpong, generaldirektör av Sjukdomskontrollavdelningen. Båda kom överens om att förlänga stängningstiderna med ytterligare 1-2 timmar, vilket innebar att nattlivsställena kunde öppna till runt 2:XNUMX baserat på deras nuvarande stängningstid vid midnatt, så länge som resten av CCSA gick med på det.

"Förlängningen är bra så länge nattlivsställena följer reglerna och inte öppnar över natten förrän i gryningen," sa minister Anutin "Men det beror fortfarande på CCSA."

Han fortsatte med förslag om att häva det offentliga maskmandatet och sa att att bära en mask har blivit en social norm och att hälsoministeriet inte skulle överväga att avbryta det snart. Ministeriet skulle dock vara överseende med maskmandatet i vissa anläggningar, enligt ministern.

Slutligen kommenterade ministern förslaget att sänka Covid-19-varningsnivån till nivå 2 (låg och minskande överföring), och sa att allt redan var under kontroll och att Thailand gjorde ett bra jobb.

"De för närvarande minskande nya fallen, dödsoffer, sängbeläggning och ventilerade fall är resultatet av allas samarbete", avslutade hälsominister Anutin Charnvirakul även om han inte avslöjade förändringen om beredskapsnivån.

TPN noterar att för närvarande är 46 provinser i den röda zonen (hög transmission), 14 i den gröna zonen (övervakning) och 17 i den blå zonen (turism).
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.