Thailands turistmyndighet varnar för giftiga maneter under monsunsäsongen

Thailand -

Thailands turistmyndighet (TAT) varnar allmänheten för enorma och giftiga maneter under monsunsäsongen.

Thailands turistmyndighet (TAT) vill råda turister att vara extra försiktiga när de simmar eller snorklar i thailändska vatten på grund av säsongen av giftiga maneter, och inte ta några risker genom att gå in i vatten där varningsskyltar har satts upp.

Även om det är extremt sällsynt att simmare och dykare i Thailand blir stucken av maneter, ber TAT alla som planerar att simma eller dyka, särskilt i landets södra regioner, vara medvetna om att det kan finnas maneter närvarande.

Samtidigt har tjänstemän varnat simmare att vara medvetna om lågmaneter som hittats nära en strand på Hong Island i Mueang Krabi-distriktet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.