Thailand för att tillfälligt undanta immigrationsformulär för internationella passagerare som reser med flyg för att minska trängseln

Nationella -

Den thailändska regeringen har gått med på att tillfälligt undanta användningen av immigrationsformulär "Tor Mor 6" för utlänningar som reser in och avgår från Thailand på alla internationella flygplatser för att minska trängseln vid immigrationskontrollpunkter.

Regeringens talesperson Traisulee Traisornkul sa tisdagen den 14 juni att undantaget syftade till att underlätta utländska resenärer och minska trängseln på flygplatserna eftersom antalet inkommande turister har ökat avsevärt efter att landet öppnat igen.

Utlänningar som reser till lands och till sjöss måste fortfarande fylla i formulären eftersom ankomsterna inte ökar nämnvärt som med flyg. Invandringsformerna är fortfarande praktiska när det gäller att förebygga och spåra brott. Utan formuläret kommer den fysiska informationen för inkommande turister som kommer in i landet att samlas in via biometri och deras turistinformation/destinationer kommer att samlas in från researrangörerna och flygbolagen.

Trots det tillfälliga undantaget måste hälsoundersökningarna enligt förebyggande åtgärder mot spridningen av Covid-19 Coronavirus fortfarande genomföras, enligt den biträdande talespersonen.

Från och med presstid finns också det impopulära men förenklade Thailand Pass-programmet kvar.

Denna artikel dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats, som också ägs av TPN media, här.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.