Det thailändska parlamentet antog lagförslag om äktenskapsjämlikhet och civilt partnerskap i sin första behandling i dag

FOTO: iLaw

Bangkok -

Äktenskapets utkast till lagförslag, som föreslagits av det oppositionella partiet Move Forward Party, antog sin första behandling i parlamentet idag, den 15 juni, med 210 röster för, 180 invändningar och 12 nedlagda röster.

Ett liknande utkast till det civila partnerskapspropositionen av justitieministeriet antogs också i första behandlingen med 229 röster för, 166 invändningar och 6 nedlagda röster. Sådana godkännanden markerar ett stort steg för HBTQ+ jämställdhet och legaliseringen av samkönade fackföreningar.

Även om de låter lika, har utkasten till lagförslag för jämställdhet mellan äktenskap och civilt partnerskap en liten skillnad när det gäller erkännandet av samkönade äktenskap. Kort sagt kommer justitieministeriets civila partnerskap tillåta samkönade individer att registrera sitt civila partnerskap och definierar dem som civila "partners" medan Move Forward Party's Marriage Equality kommer att erkänna dem som "gifta" par med samma juridiska privilegier och rättigheter som heterosexuella gifta par.

Utkasten kommer att studeras, revideras och behandlas av en av regeringen tillsatt särskild kommitté innan de presenteras vid andra behandlingar inom en snar framtid.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.