Thailändska regeringen godkänner drygt 338 miljoner baht för förbättring av Andaman-provinsen, inklusive Phuket, för att locka fler thailändska och utländska turister

Phuket -

Det thailändska kabinettet har godkänt 338.80 miljoner baht för förbättring av Andaman-provinserna som är Phuket, Phang Nga, Krabi, Trang och Satun för att locka fler thailändska och utländska turister i framtiden.

Tanakorn Kongboonchana, talesmannen från den thailändska premiärministerns kansli berättade för den associerade thailändska pressen, "Det thailändska kabinettet har godkänt en budget på 338.80 miljoner baht för sex turismprojekt som är:

  1. Hälsotjänster och miljösystemprojekt på Lipe Island i Satun för totalt 80.75 miljoner baht.
  2. Bevarande och restaurering av dugong och andra djurcenter i Trang för totalt 68.80 miljoner baht.
  3. Phuket Health Sandbox på totalt 25.25 miljoner baht.
  4. Centrum för turism och kustaktiviteter i Phang Nga på totalt 80 miljoner baht.
  5. Pir och turismutveckling samt Ji Lard Canal-utveckling i Krabi på totalt 35 miljoner baht.
  6. Turismutveckling med ört-onsen och varma källor i Klong Tom, Krabi för totalt 49 miljoner baht.

"Dessa projekt syftar till att förbereda och attrahera fler thailändska och utländska turister i framtiden," tillade Tanakorn.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.