Två baroperatörer i Rawai, Phuket greps för att ha brutit mot Phuket Covid-19 order

Rawai, Phuket –

Två baroperatörer greps för att ha brutit mot Phuket-order och Covid-19-mätningar.

Ett team av tjänstemän i Rawai tillsammans med Chalong-polisen inspekterade barer i Rawai i går kväll (14 junith).

Rawai-tjänstemän rapporterade klockan 11:20 att de har arresterat Nichajorn, 51 från Nonthaburi för att inte ha följt Phukets order och Covid-19-mätningar. Tjänstemän har dock inte släppt fler detaljer, förutom att säga att Nichajorn påstås ha brutit mot Covid-19-relaterade regler.

Klockan 11:40 har de arresterat Ms. Sap, 46 från Bueng Kan (nordöstra Thailand). Från lokalen beslagtogs fem alkoholsedlar och kontanter.

Hon anklagas för att ha brutit mot Phuket-order och Covid-19-mätningar samt för att driva nöjesställen med alkoholförsäljning, men hon har kvinnliga anställda som tillhandahåller slutna tjänster med kunder.

De fördes till Chalongs polisstation för ytterligare rättsliga åtgärder.

Rawais brottsbekämpande myndigheter varnade för att ytterligare räder skulle komma och att fokus låg på Covid19-förebyggande åtgärder som att säkerställa att kunder och personal var vaccinerade, social distansering, maskbärande och andra åtgärder.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.