Phuket-tjänstemän inspekterar nöjesställen i Phuket Town, varnar för Covid-åtgärder

Phuket -

Phuket-tjänstemän inspekterade nöjesställen i Phuket Town i går kväll (13 juni) efter att de enligt lag har fått öppet till midnatt.

Inspektionen vid 11 nöjesställen i Phuket Town från 8:30 till 10:00 leddes av Mueang Phukets administrativa chefer Mrs Chongmas Sakunpradit och Mr Danai Jaikeng och Phuket City Police.

Phuket guvernör den 31 maj, 2022 släppte nya Covid-19-relaterade beställningar som officiellt tillåter nöjesställen att öppna till midnatt från den 1 junist2022

Mueang Phukets distriktschef Suwit Suriyawong sa till Phuket Express: "Inspektionen var för att säkerställa att nöjesställen har följt folkhälsomätningarna och reglerna för nöjesställen. Dessa inkluderar olika Covid-19-relaterade mätningar.”

"De flesta av dem har följt folkhälsomätningar och andra regler för nöjesställen", tillade Mr. Suwit.

Inspektioner av nöjesställen har fortsatt att regelbundet notera TPN-media eftersom tjänstemän har varit skrämmande när det gäller att öppna nöjesställen igen i ungefär ett år, oroliga att de kan orsaka fler Covid-utbrott. I verkligheten var det inte fallet enligt den senaste Covid-19-statistiken, eftersom siffrorna faktiskt har fortsatt att sjunka.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.