Thailands premiärminister beordrar strikt rikstäckande tillämpning av midnattsstängningstider för nöjesställen

Bangkok, Thailand-

Förvånad över hårda tidigare stängningar i helgen i Bangkok och Pattaya?

Det kan komma fler. Den thailändska premiärministern Prayut Chan-O-Cha har personligen beordrat relevanta brottsbekämpande myndigheter att slå ner på ställen som bryter mot den nuvarande lagliga stängningstiden för nöjesställen som serverar alkohol, som är midnatt.

Detta kommer även när många röster inom turist- och besöksnäringen har drivit hårt för att återställa sena nattstängningar före covid för ställen i turistområden som Pattaya och Phuket. Enligt företagare är midnatt alldeles för tidigt för utländska turister, många av dem börjar sin utekväll klockan 10 eller 11.

Före Covid-19 kunde nöjeszoner i Pattaya, en stor del av den lokala ekonomin, hålla öppet till 3:2020 eller till och med senare. Nöddekretet, som för närvarande är på plats sedan april XNUMX, skriver över alla lokala eller regionala regelundantag som innebär att varje plats i landet måste stänga vid midnatt, oavsett deras turismfokus eller inte.

Center for Covid-19 Situation Administration eller CCSA kommer att överväga förslag om att tillåta 2:00 juridiska stängningar i vissa områden senare denna vecka. Prayut Chan-O-Cha, premiärministern, som leder CCSA, har dock verkat oupphetsad över förslagen och uttalade nyligen att han är oroad över att senare stängningar kan innebära fler möjliga covid-utbrott.

Nya Bangkoks guvernör Chadchart Sittipunt håller inte med och säger att att tillåta senare stängningar sprider människor längre och senare på kvällen. Dessutom, enligt Chadchart, när midnatt är hårt tvingas folk helt enkelt gå och dricka på gator, parker eller stränder istället.

För nu har dock ordern om att verkställa midnattsstängningar levererats till regionala jurisdiktioner samt rapporterade varningar om att alla brottsbekämpande avdelningar som hittas tillåter senare stängningar kan hållas ansvariga.

Reaktionen på beställningen online har varit nästan allmänt negativ på thailändska och engelska sociala medier, med många som säger att det inte är meningsfullt att hårt upprätthålla stängningstider i turistområdena eftersom branschen just har börjat återhämta sig.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.