Turismministeriet kommer att skjuta upp 300-bahts insamlingsavgift för "landinträde" och införa ett avbokningsförslag för "Thailand Pass" till National Covid-19 Center

FOTO: INN News

Nationella -

Ministeriet för turism och sport har beslutat att skjuta upp insamlingen av en 300-bahts "landinträdesavgift" till det fjärde kvartalet i år och planerar att föreslå att registreringen för "Thailand Pass" avbryts, med start nästa månad.

Turismminister Phiphat Ratchakitprakarn avslöjade att uppskjutningen beslutades för att genomföra ytterligare forskning och noggrant överväga alla dimensioner i frågan, särskilt om hur avgiften för landankomst ska omprövas billigare än för sjö- och luft, enligt hans övervägande. Detta gäller särskilt, enligt Phiphat, för närliggande länder som Malaysia och Kambodja, där en avgift på 300 baht för att komma in i landet är betydande för många.

Ett reviderat förslag kommer att återinföras till regeringen, möjligen inom de närmaste två månaderna. Om den godkänns kommer avgiftsuppbörden att ske 90 dagar efter publiceringen av Royal Gazette, vilket kan vara mellan fjärde kvartalet 2022 och första kvartalet 2023.

Angående annulleringen av Thailand Pass sa Phiphat vidare till Associated Press att ministeriet kommer att föreslå ärendet för CCSA (Center for Covid-19 Situation Administration) under sitt nästa möte. Förslaget kommer att innefatta att ett försäkringskrav tas bort. Han tror att avbokningen kan locka fler utländska turister eftersom de inte längre kommer att behöva köpa reseförsäkring eller gå igenom komplicerade inreseprocedurer.

Nästa stora CCSA-möte är satt till fredagen den 17 juni, och kommer också att täcka maskmandat och senare lagliga öppningar av nattliv och nöjesställen.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka nio år som heltidsboende, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/