Utvalda: En sammanfattning av legalisering av cannabis- och hampaplantager i Thailand som officiellt börjar idag

FOTO: Manager Online

Nationella -

Från och med idag, den 9 juni, kommer cannabis- och hampaplantager att legaliseras i Thailand liksom avkriminaliseringen av växterna och frigivningen av tidigare cannabisrelaterade brottslingar. Pattaya News/TPN Media skulle vilja sammanfatta legaliseringens resa i början av året.

I februari 2022, Royal Gazette tillkännagav att delar av cannabis och hampa som innehöll mindre än 0.2 % THC (Tetrahydrocannabinol) från kategori 5-listan över narkotika togs bort., som träder i kraft i juni. Detta för att bevilja hemodlad cannabis och hampa för medicinska och hälsomässiga ändamål på hushållsnivå och för kommersiella ändamål för att producera varor och produkter för att stimulera den inhemska ekonomin och turismen.

Enligt FDA:s biträdande generalsekreterare Withit Saritsadeechaikul är import av cannabisfrön, hampa och andra delar av växten, såsom blomställningar, löv, grenar och stjälkar, också starkt olaglig enligt Plant Breeding Act BE 2518 och Plant Quarantine Act. BE 2507.

Kort sagt tillåter lagen bara att de flesta delar av de växter som innehåller lågt THC legaliseras för hemodling från och med idag. Extrakterna som innehåller höga andelar THC och växtimporten är fortfarande listade i narkotikalagen och är olagliga.

De som vill plantera dem hemma måste registrera sig via "Plook Ganja"-applikationen eller hemsidan http://plookganja.fda.moph.go.thunder tre snabba steg: Registrera dig med personlig information, fyll i planterarnas mål och få elektroniska registreringsdokument.

Inte bara växtens legalisering, men tusentals fångar som dömts för cannabismissbruk ska också släppas på torsdag efter att avlistningslagen träder i kraft,Justitiedomstolens talesperson Sorawit Limparangsee har tidigare sagt.

Pengar som beslagtagits från lagöverträdarna enligt lagen mot penningtvätt kommer också att återlämnas till dess ägare och ton beslagtagen cannabis som väntar på att förstöras kan krävas av ägarna.

Från och med i morse meddelade FDA att "Plook Ganja"-applikationen har laddats ner mer än 50,000 100,000 gånger och hemmaodlingarna har registrerats under mer än XNUMX XNUMX namn på den första lanseringsdagen.

Rekreationsanvändning av marijuana med hög THC för rökning är fortfarande olagligt.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.