UPPDATERING: Tre utlänningar påstås vara inblandade i rysk kvinna som föll till döds från en lägenhet i Patong i häkte vid Phuket domstol

Patong, Phuket –

Tre utlänningar som påstås ha varit inblandade i en incident där en rysk kvinna föll till sin död från en bostadsrätt i Patong förra veckan sitter nu häktade vid Phukets provinsdomstol.

Först vår tidigare historia:

En arresteringsorder ska utfärdas för tre utlänningar som var inblandade i en incident där en rysk kvinna föll till döds från en bostadsrätt i Patong förra veckan.

Nu, vår uppdatering:

Region 8:s polischef, överstelöjtnant Amphon Buarabphon berättade för Phuket Express idag (8 juni)th), "En arresteringsorder från Phukets provinsdomstol har utfärdats för de tre utlänningar som enligt uppgift var inblandade i händelsen."

"I det här skedet står de inför anklagelser om "vårdslöshet som får en annan person att dö." De är nu häktade vid Phukets provinsdomstol.” Överstelöjtnant Amphon Buarabphon uppgav.

– Vi fortsätter dock utredningen för att se om det finns några andra vittnen som kan ha sett eller varit inblandade i händelsen. Vi har inte avslutat ärendet ännu." Överstelöjtnant Amphon Buarabphon uppgav.

De exakta detaljerna om omfattningen av den påstådda inblandningen av de tre utlänningarna, som har hållits hållna sedan händelsen på grund av mindre anklagelser om narkotikainnehav för en liten mängd marijuana med hög THC-halt, avslöjades inte av Region 8-polisen, med hänvisning till den pågående utredningen .

De tre misstänkta, identifierade som fröken NATALIA KOSENKOVA, 35, rysk medborgare, SMITH JAMAAL ANTWAUN, 38, amerikansk medborgare och AHMED RADI MUSTAFA ALATOOM, 28, jordansk medborgare. har enligt uppgift varit samarbetsvilliga med polisen under utredningens omfattning, enligt flera tidigare rapporter från Phuket-polisen.

Fallet har också belägrats av rykten på nätet och spekulationer som ledde till att framstående polistalespersoner bad allmänheten att bara följa officiella nyheter, som vi nyligen skrev HÄR.

En obduktion hade gjorts av den avlidna kvinnan men polisen höll åtminstone tillfälligt hela rapporten, återigen med hänvisning till en pågående utredning och rättsliga förfaranden med de tre misstänkta, en av dem ska ha försökt fly landet och greps på en internationell flygplats, enligt Phuket-polisen.

Fallet fortsätter att fånga allmänhetens fascination och diskuteras mycket i sociala medier. TPN-media kommer att tillhandahålla ytterligare uppdateringar när de görs tillgängliga av polisen i Phuket och Region 8 som arbetar med fallet. De tre misstänkta har inte släppt några offentliga uttalanden och ska ha sökt hjälp från sina ambassader och juridisk konsultation för hjälp.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.