Ingen avbokning av maskmandat kommer att meddelas från den thailändska regeringen, det kommer att vara en "naturlig" process säger folkhälsoministern

Nationella -

  Folkhälsominister Anutin Charnvirakul avslöjade idag, den 8 juni, att inget tillkännagivande om ett maskmandat som avbryts, som för närvarande omfattar ens alla yttre områden, kommer att göras även om Thailand närmar sig den endemiska sjukdomsperioden.

Det är dock upp till den individuella hänsynen att bära eller ta bort den, beroende på situationen och områdena de befinner sig i, enligt Anutin.

Ministern uttalade under evenemanget "Gå vidare från Covid, lev självsäkert" i Bangkok i morse att situationen för Covid-19 i Thailand sannolikt kommer att förbättras, vilket kan ses av det stadigt minskande antalet infektioner och dödsfall. Det dagliga antalet nya fall är mindre än 3,000 30 och antalet dödsfall är under XNUMX dagligen under tre på varandra följande veckor. Det beror på att människor samarbetar med hälsoministeriets rekommendationer, enligt Anutin.

Men när sjukdomen blir endemisk i Thailand kommer sjukdomens svårighetsgrad att förbli på samma nivå. Att omdefiniera Covid-19 som endemisk kommer bara att göra människor bekanta med det och beter sig under en ömsesidig förståelse för sjukdomen.

Anutin berättade för pressen: "Regeringen försöker återställa den normala livsstilen till thailändarna så mycket som möjligt. Masker kan tas bort och många anläggningar öppnar nu igen. Inga fler regler är vårt mål. Men vi måste förstå varje enskild situation också. Om de är på en plats där det finns en risk, rekommenderas masker starkt."

"På frågan om maskmandatet kommer att bli en lag är jag rädd att det kanske inte kommer att bli ett sådant tillkännagivande. Oavsett om folk vill bära den eller ta av den beror allt på individuell bedömning av situationen med den kunskap vi har upplevt.”

TPN noterar att maskmandatet för närvarande faller under nöddekretets hälsoåtgärder, för närvarande förlängt till åtminstone slutet av juli och gäller sedan början av 2020. Förmodligen, när nöddekretet försvinner, kommer mandatet "tyst" också att, baserat på hälsoministerns uttalanden i dag.

Maskmandat har varit en stor diskussion nyligen i Thailand, för mer information klicka här.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/