Den tidigare thailändska polischefen "Joe Ferrari" dömd till dödsstraff, omvandlad till livstid, för mord på narkotikamisstänkt i Nakhon Sawan

Bangkok -

  Den tidigare polischefen Thitisan "Joe Ferrari" Utthanaphone dömdes till döden, senare omvandlas till livstid, för att ha mördat en misstänkt narkotikamisstänkt i häktet genom att kväva honom med en plastpåse vid Nakhon Sawan-polisen i augusti förra året.

Den centrala brottmålsdomstolen för fall av korruption och tjänstefel onsdagen den 8 juni har dömt den tidigare intendenten (chefen) och de åtalade nr 1, 2, 3, 4, 5 och 7 till dödsstraff för mord. Domen omvandlades dock till livstids fängelse för betalning av skadestånd till offrets familj. Den sjätte åtalade dömdes till fem år och fyra månaders fängelse för tjänstefel enligt 6 § i strafflagen.

FOTO: INN News

Den 5 augusti 2021 fångades den före detta polischefen och hans anhängare i läckta bilder, som visade sig täcka en misstänkts huvud med en plastpåse på ett poliskontor medan de misshandlade honom. Offret dödförklarades efteråt.

Alla åtalades på fyra åtalspunkter, inklusive:

– Att vara en myndighetstjänsteman som gemensamt missköter sig eller försummar att utföra uppgifter för att orsaka skada på personer.

– Att vara en myndighetstjänsteman som missbrukar sin makt i en position för olaglig skyldighet att orsaka skada på personer.

– Gemensamt mörda andra genom tortyr eller grymhet

– Att gå med i en grupp på 5 personer eller fler för att tvinga andra att göra någonting, eller inte göra någonting, eller ge upp genom att orsaka rädsla för den tvingade personens liv, kropp, frihet, rykte eller egendom eller genom att använda våld tills den tvingade personen måste begå en sådan anklagad handling eller att överlämna sig.

Ferrari Joe hade tidigare nekat till anklagelserna, som du kan läsa mer om här.

Den ursprungliga historien och bakgrunden till detta fall finns HÄR.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/