Thailands premiärminister levererar strategier i Thailand Tourism Congress 2022 i Phuket

Phuket -

Thailands premiärminister Prayut Chan-O'Cha i går (6 junith) ledde öppningen av Thailand Tourism Congress 2022 på Beyond Resort Kata i Phuket.

Till premiärminister Prayut var Thailands turism- och sportminister Phiphat Ratchakitprakarn, Phukets guvernör Narong Woonciew och andra relevanta tjänstemän.

Premiärminister Prayut höll ett öppningstal med följande: "För det första var Phuket Sandbox-projektet en framgång som blev en modell för andra länder för att öka turismen och ekonomin. Vi har gått igenom en svår tid som en del av Covid-19-pandemin de senaste två åren. Krisen har dock visat att vi är beroende av utvecklingen av turismen och att gå framåt. Jag är säker på att Thailands turism kommer att vara tillbaka och bli en världsledande attraktion inom en snar framtid.”

"Den thailändska regeringen försöker också stödja nya turismstilar som naturvårdsturism och lokal inhemsk turism. Den lokala ekonomin och den långsiktiga turismen ska utvecklas samtidigt som miljön bevaras. Framtiden för världsturismen har snabbt förändrats, är osäker och utmanande. Turismstrategier måste utformas för turism av hög kvalitet."

"'SMILES'-strategin är en modell för brainstormingen på kongressen eftersom Thailand är redo att bli en viktig balanserad och hållbar turistdestination. S – Hållbarhet, M – Arbetskraft, I – Inkluderande ekonomi, L – Lokalisering, E – Ekosystem S – Social innovation.”

"Detta är den bästa tiden som vi samarbetar tillsammans för framtida turism. Regeringen är redo att ta emot förslag från brainstormingsessionerna för att ytterligare utveckla Thailands turism.”

Phuket News noterar att premiärministern vid ett tillfälle tog av sig masken medan han talade och sa att det var dags att gå förbi Covid-eran, som väckte åskande applåder. Maskmandaten förblir för närvarande rikstäckande även om Center for Covid-19 Situation Administration kommer att granska dem senare denna månad.

Thailands premiärminister Prayut Chan-O'Cha anlände till Phuket i går (6 junith). Han besökte först Phuttha Mongkol Nimit School och gav utbildningsförslag och ett MOU (Memorandum of Understanding) undertecknande för en Partnership School.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.